Nieuwe Vlaamse groeicurven voor jonge kinderen

Het Agentschap Opgroeien lanceert nieuwe Vlaamse groeicurven als instrument voor de preventieve opvolging van groei bij het jonge kind. Ze zijn gebaseerd op de meetgegevens geregistreerd door de lokale teams van Kind en Gezin en werden ontwikkeld door prof. dr. Jean De Schepper (VUB), dr. Mathieu Roelants (Departement Zorg), Prof. Dr. Willem Staels en hun onderzoeksgroep.  De nieuwe curven worden gebruikt in de elektronische groeimodule van het kinddossier van Kind en Gezin.

Meer weten?

  • Informatie voor zorgverstrekkers rond de nieuwe curven vind je op de website van Opgroeien, inclusief de nieuwe curven
  • Informatie voor ouders rond de opvolging van groei vind je op de website van Kind en Gezin, inclusief de nieuwe curven
  • Informatie rond de gewichtsopvolging bij (jonge) kinderen vind je ook op de website van Eetexpert
  • Op 15 februari 2024 organiseren het Agentschap Opgroeien en de betrokken onderzoeksgroep een webinar om hulpverleners te informeren rond de nieuwe curven.
  • Liesbet Vergauwen, adviserend arts bij Kind en Gezin, gaf uitleg over de nieuwe curven op Radio 1. Herbeluister dit interview.

 

Datum laatste aanpassing: 8 februari 2024

Nieuws

Stappenplan eetstoornissen voor pediatrieteams

Stappenplan eetstoornissen voor pediatrieteams

dec 2023 – Ontdek ons nieuwe stappenplan voor pediatrieteams!

Stappenplan eetstoornissen voor crisiswerkers

Stappenplan eetstoornissen voor crisiswerkers

okt 2023 – Ontdek ons nieuwe stappenplan voor crisiswerkers!

Nieuw zorgtraject eetstoornissen

Nieuw zorgtraject eetstoornissen

nov 2023 – Op 1 februari 2024 start een nieuw zorgtraject met zorgaanbod in de thuisomgeving van jongeren en jongvolwassenen met eetstoornissen.

Sociale media en lichaamsbeeld

Sociale media en lichaamsbeeld

okt 2023 – Wat is nu de precieze invloed van sociale media op jongeren hun lichaamsbeeld? En vooral: Hoe kunnen we jongeren daar als ouder, hulpverlener, of school zijnde in ondersteunen?