Sociale media en lichaamsbeeld: een update in speedtempo!

Wat is nu de precieze invloed van sociale media op jongeren hun lichaamsbeeld? En vooral: Hoe kunnen we jongeren daar als ouder, hulpverlener, of school zijnde in ondersteunen? Je ontdekt het allemaal in deze presentatie van Eetexpert-collega Orpha de Lenne. Termen zoals de social media positivity bias, de Body Positivity movement, en social media literacy worden toegelicht. De gepresenteerde info vormt bovendien de basis voor onze materialen rond sociale media en lichaamsbeeld die nu volop in ontwikkeling zijn. Binnenkort meer daarover, stay tuned!

Tip: (Her)lees ook ons nieuwsbericht van enkele jaren geleden rond het omgaan met sociale media bij personen met een eetstoornis.

 

OKT 2023

Nieuws

Nieuw WHO-rapport rond obesitas: duiding

Nieuw WHO-rapport rond obesitas: duiding

jun 2022 – Het is aan te raden om met regelmaat na te gaan of de schattingen gegenereerd door het model wel overeenkomen met de werkelijk geobserveerde prevalenties.

Obesitas als ziekte

Obesitas als ziekte

dec 2021 – Hoewel er uitgesproken voor- en tegenstanders zijn voor het al dan niet erkennen van obesitas als ziekte, is er ook een duidelijke gemeenschappelijke noemer.

Online en mobiele zelfhulpprogramma's bij eetproblemen en eetstoornissen

Online en mobiele zelfhulpprogramma’s bij eetproblemen en eetstoornissen

aug 2023 – Wil je zelf aan de slag met een zelfhulpprogramma voor jouw cliënt? Lees dan zeker deze aandachtspunten.

Eetstoornissen in de (top)sport - begeleiding door de diëtist

Eetstoornissen in de (top)sport – begeleiding door de diëtist

mei 2021 – Er zijn verschillende risicofactoren die ervoor zorgen dat iemand een eetstoornis ontwikkelt binnen de sport.