Op zoek naar een luisterend oor 

Hulp voor jezelf

Zoek hulp voor jezelf als angst, boosheid of schuldgevoel je vasthoudt en een ontspannen contact met je kind in de weg staat. Als je op zoek bent naar een hulpverlener die kennis heeft over eetstoornissen of die je kan ondersteunen in je rol als ouders van kan je voor een verwijsadres terecht bij de Verwijslijn eetproblemen . 

Contact met andere ouders of ervaringsdeskundigen 

Contact met andere ouders die een gelijkaardig parcours doorlopen kan veel steun geven en ook inspiratie in het omgaan met je kind. Dit kan door je ervaringen te delen of door gewoon te lezen en te horen wat anderen meemaken. 

ANBN is de Vlaamse patiënten- en familievereniging bij eetstoornissen. Je kan er gratis, snel en zonder afspraak terecht.

  • Voel je als ouder de nood aan contact met andere ouders, om eens te horen hoe zij met de eetstoornis van hun kind om zijn gegaan?
  • Heb je zorgen of vragen over de eetstoornis van je kind, het herstelproces, welke hulp er mogelijk is en wat jij kan betekenen?
  • Wil je graag je hart luchten en samen op zoek gaan naar wat jou als ouder in dit proces kan helpen en ondersteunen?
  • Zoek je een plek waar ook broers en zussen of andere naasten met hun zorgen terecht kunnen?
  • Of wil je jouw ervaringen inzetten om andere ouders te ondersteunen?

De ervaringsdeskundige en familie-ervaringsdeskundige vrijwilligers van ANBN staan (ook buiten de kantooruren) voor je klaar!

Je kan hen bereiken via de website: www.anbn.be

Daar vind je o.a. de weg naar de inloophuizen in de verschillende provincies en een overzicht van alle activiteiten, waaronder de fysieke en online ontmoetingsdagen voor naasten en contactgegevens van onze ouder- vrijwilligers.

Locaties: Leuven, Antwerpen, Dilbeek, Hasselt, Gent, Turnhout & online 

Contact: info@anbn.be

Ze hebben ook een facebookgroep voor naasten waar je ervaringen kan lezen en delen. 

Hulp

Verwijslijn eetproblemen

Ben je op zoek naar hulp voor een eetprobleem? Maak je je zorgen? Contacteer ons vrijblijvend voor zorgverleners in je buurt op de verwijslijn eetproblemen.

secretariaat@eetexpert.be of 0480 60 64 20