Hoe moet ik hulp zoeken ?

Bij Eetexpert beschikken we over een lijst met contactgegevens van ervaren sportpsychologen en sportdiëtisten die vertrouwd zijn met het werken rond eet- en gewichtsproblemen. Stuur ons een bericht met leeftijd, woonplaats en korte beschrijving van je vraag. Wij bezorgen je dan zo snel mogelijk enkele contactgegevens van hulpverleners in je buurt.

Op zoek naar een sportdiëtist?

Ben je op zoek naar begeleiding bij eetgedrag of voedingskeuze? Wij verwijzen je graag naar een ervaren sportdiëtist. Neem contact op met onze verwijslijn met vermelding van je leeftijd, woonplaats en een korte beschrijving van je vraag. 

Getuigenissen

Eet- en gewichtsproblemen roepen heel wat moeilijke gevoelens en ervaringen op. Op deze pagina vind je enkele getuigenissen van collega sporters over wat zij ervaarden en welke thema’s hen bezighielden. Brengen deze thema’s ook bij jou veel teweeg? Aarzel dan niet om hierover iemand in vertrouwen te nemen, dat kan een vriend of familielid zijn, een trainer of een hulpverlener. 

De thema’s zijn: 

 • Diëten
 • Mijn lichaam
 • Ik ben dun, dus ik win!
 • Controle
 • Overeten
 • Over eenzaamheid en verveling
 • Niets lukt op dit moment!
 • Geblesseerd
 • Mijn coach pusht me
 • Ik voel me altijd bekeken
 • Mijn sport = mijn identiteit
 • De weegschaal

Spreek je graag met een ervaringsdeskundige of lotgenoten? De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa (Anbn) is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is. Zij organiseren eveneens ontmoetingsmomenten waar iedereen die kampt met eetproblemen of een eetstoornis (ook mensen buiten de sportwereld) terecht kunnen. Centraal staat zelfhulp: mensen helpen mensen. 

Ook internationaal getuigen sporters over hun zoektocht naar een evenwichtig eetpatroon. Neem gerust ook een kijkje op de volgende websites: