Eetproblemen in de sport?

Binnen de sportomgeving is er een verhoogde aandacht voor eet- en drinkgewoonten. Dat is geen verrassing. Het hoge energieverbruik van sporters vraagt om voldoende energie-inname via voeding. Daarvoor hebben ze heel wat kennis en vaardigheden nodig.
Maar ook vanuit een focus op het verbeteren van prestaties besteden veel sporters aandacht aan hun eetpatroon en lichaamssamenstelling. Een evenwicht vinden tussen een strikt sportvoedingspatroon en een ontspannen houding rond eten is geen gemakkelijke taak.
Het is daarom belangrijk om sporters te versterken in hun eetgedrag om risico op energie- of voedingstekorten en eetproblemen te verkleinen.

Doel van de toolbox

Door jezelf te informeren over eet-en gewichtsproblemen, zet je een belangrijke stap richting het voorkomen van moeilijkheden. Daarom willen we iedereen in de sportcontext, gaande van sporters en coaches, tot teamgenoten, bestuursleden, juryleden, ondersteunend personeel en ouders, de nodige kennis en vaardigheden aanreiken om versterkend te werken en gepast te kunnen reageren bij moeilijkheden.

Supportlijn

Heb je graag specifieker advies voor een bepaald project?  Heb je na het doornemen van de toolbox toch nog vragen?  We staan altijd klaar om ook maatgericht mee te werken aan jouw project! Neem gerust contact met ons op. 

Soort

Toolbox