Ik maak me zorgen, wat kan ik doen?

Weinig eten, snel gewichtsverlies, opzettelijk overgeven of eetbuien… Dit zijn beangstigende en verwarrende gedragingen wanneer je ze voor het eerst opmerkt. Bovendien gebeuren ze soms in het geheim, waardoor het kan zijn dat je geen idee hebt over wat er aan de hand is. Maar intuïtief ben je bang dat er iets ernstig aan de hand zou kunnen zijn. Misschien wel met gevolgen op lange termijn. Want gaat het om normaal eetgedrag dat even hapert? Of om een eetprobleem? Of misschien om een eetstoornis? 
Op onze pagina voor ouders en naasten, vind je ondersteunende tips om rond deze thema’s met je zoon of dochter te spreken, een checklist met signalen en handvaten ter ondersteuning voor jou als ouder.

Op zoek naar een sportdiëtist?

Ben je op zoek naar begeleiding bij eetgedrag of voedingskeuze? Wij verwijzen je graag naar een ervaren sportdiëtist. Neem contact op met onze verwijslijn met vermelding van je leeftijd, woonplaats en een korte beschrijving van je vraag. 

Hoe kan je ondersteunen en versterken?

Sport Vlaanderen verzamelde tips rond hoe je als ouder, partner of vriend, kan omgaan met de thema’s die leven bij sporters.